Šátečky plněné masem a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
4 lžíce mléko
1 ks brokolice
1/2 lžičky mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
hladká mouka
hlávkový salát
500 g mleté maso
100 g mandlové lupínky
mandlové lupínky
1/2 lžičky koření na steak
růžičky brokolice
1 balíček mražené listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme maso s vajíčkem, přidáme mouku, strouhanku, sůl, pepř, koření, najemno nastrouhaný česnek i mléko. Dobře promícháme a nakonec přimícháme mandlové lupínky. Pokud se nám směs zdá příliš hutná, přidáme kapku mléka

  2. Brokolici spaříme vřelou vodou, ponoříme do studené vody a necháme okapat

  3. Těsto (3 plátky) necháme rozmrazit při pokojové teplotě. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na čtvercovou placku. Každý díl rozkrájíme na čtyři kusy. Do středu každého dáme masovou směs a do ní vtiskneme růžičku brokolice

  4. Každý čtverec složíme jako šáteček, vždy protilehlé strany přitiskneme prsty silně k sobě. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut dorůžova

  5. Podáváme na hlávkovém salátu a můžeme ozdobit mandlovými lupínky a růžičkami brokolice. Šátečky plněné masem a brokolicí chutnají skvěle jak teplé tak i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!