Karbanátky od babičky Malinovské recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks vejce strouhanka 2 ks brambory 2 ks cibule 1 ks cuketa podravka 1,5 l zeleninový vývar olej na smažení 0,5 ks sardelová pasta 10 dkg uzená slanina mletý černý pepř 0,5 ks bio citron 1 kg filé z pangasia
Postup Karbanátky od babičky Malinovské
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
Cibuli osmažíme dorůžova na rozpuštěné slanině. Mezitím si uvaříme v zeleninovém vývaru s trochou vegety či podravky dvě velké brambory. Když jsou brambory měkké, vyndáme je, do vývaru dáme filety z pangasia a uvaříme je doměkka, trvá to asi 10 minut
Brambory jemně nastrouháme nebo našťoucháme do mísy, stejně nastrouháme menší mladou cuketu, přidáme uvařeného pangasia a utřeme ho vidličkou. Přidáme osmaženou cibuli, půl tuby sardelové pasty, šťávu i nastrouhanou kůru z jednoho dobře vydrhnutého BIO citronu, 4 malá nebo 3 větší vejce a trochu namletého čerstvého pepře. Vše pořádně promícháme, pokud je směs řídká, zahustíme trochou strouhanky, ve které rybí karbanátky obalíme a usmažíme je z obou stran v rozpáleném oleji
Karbanátky od babičky Malinovské podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci si mohou karbanátky dopřát s tatarskou omáčkou, hořčicí a chlebem nebo hranolky. Výborně jsou i s bramborovou kaší. Karbanátky jsou chutné i za studena a ideální jsou i na výlety s dětmi.