Krůtí piccata s citronovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo petrželka cuketa citron 1 dl víno šalotka 4 ks žampiony olivový olej hladká mouka mletý černý pepř krůtí prsa 1 dl krůtí vývar
Postup Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolíme a opepříme i krůtí prsa a obalíme je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a z obou stran opečeme maso
Ve druhé pánvičce orestujeme na olivovém oleji celé žampióny. Osolíme a opepříme, přidáme k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek
Opečené maso vyndáme stranou a na pánev nalijeme bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu necháme odpařit a potom přilijeme krůtí vývar. Maso vrátíme zpátky na pánev, přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Vypneme varnou desku, přisypeme nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promícháme
Na talíř nandáme směs žampiónů a cukety, přidáme krůtí maso a zalijeme citronovou omáčkou
Krůtí piccata s citronovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!