Dušené dršťky s fazolí a klobásou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 1 - 2 lístky bobkový list kayenský pepř mleté nové koření 200 g bílé fazole 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks ostravská klobása 800 g předvařené dršťky vývar z fazolí
Postup Dušené dršťky s fazolí a klobásou
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka
Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.