Dušené dršťky s fazolí a klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
1 - 2 lístky bobkový list
kayenský pepř
mleté nové koření
200 g bílé fazole
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks ostravská klobása
800 g předvařené dršťky
vývar z fazolí

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!