Kuřecí plátky na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olivový olej koření na steak 5 - 7 lžic hustá zakysaná smetana 2 ks kuřecí prsní řízek pálivá dijonská hořčice
Postup Kuřecí plátky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízky očistíme a podélně rozřízneme na tenčí plátky, poté ještě rozklepeme paličkou na maso. Z jedné strany je potřeme pálivou dijonskou hořčicí
Asi 5 - 7 lžic husté zakysané smetany promícháme s oloupaným a prolisovaným česnekem a kořením na steak. Do nádoby s větší plochou dáme ochucenou smetanou, položíme plátky kuřecího nenamazanou stranou a zatlačíme je tak, aby byly ve smetaně skoro ponořené. Marinujeme alespoň 2 hodiny. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád pálivé, přidá ještě trochu chilli
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, potřeme olejem a kuřecí plátky na smetaně zprudka osmahneme. Pozor, snadno se připalují, proto musíme neustále hlídat, obracet. Jsou rychle hotové
Kuřecí plátky na smetaně podáváme s přílohou podle vlastního výběru nebo jen s čerstvou zeleninou či salátem. Na talíři dozdobíme kořením a kopečkem zakysané smetany.