Kuřecí plátky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olivový olej
koření na steak
5 - 7 lžic hustá zakysaná smetana
2 ks kuřecí prsní řízek
pálivá dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky očistíme a podélně rozřízneme na tenčí plátky, poté ještě rozklepeme paličkou na maso. Z jedné strany je potřeme pálivou dijonskou hořčicí

  2. Asi 5 - 7 lžic husté zakysané smetany promícháme s oloupaným a prolisovaným česnekem a kořením na steak. Do nádoby s větší plochou dáme ochucenou smetanou, položíme plátky kuřecího nenamazanou stranou a zatlačíme je tak, aby byly ve smetaně skoro ponořené. Marinujeme alespoň 2 hodiny. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád pálivé, přidá ještě trochu chilli

  3. Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, potřeme olejem a kuřecí plátky na smetaně zprudka osmahneme. Pozor, snadno se připalují, proto musíme neustále hlídat, obracet. Jsou rychle hotové

  4. Kuřecí plátky na smetaně podáváme s přílohou podle vlastního výběru nebo jen s čerstvou zeleninou či salátem. Na talíři dozdobíme kořením a kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!