Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 ks rajče
pepř
1 lžička provensálské koření
1/2 svazečku jarní cibulka
1 hrst čerstvá bazalka
4 plátky kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Bazalku jemně nasekáme, česnek utřeme se solí a promícháme s olejem a bazalkou

  2. Kuřecí prsa zlehka naklepeme a obalíme v bazalkové směsi. Necháme uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, zelenou nať z jarní cibulky pokrájíme

  3. Kuřecí plátky osmažíme z obou stran na oleji, přisypeme rajčata, cibulku a můžeme přidat ještě trochu nasekané bazalky. Posypeme provensálským kořením, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut, do změknutí rajčat. Během dušení podlijeme hrnkem vody. Vodu necháme částečně vydusit, tak aby nám pod masem vznikla hustá rajčatová šťáva

  4. Kuřecí plátky na rajčatech podáváme s rýží nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!