Pikantní pochoutkový salát recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 250 ml majonéza 1 lžíce kapary 50 ml zakysaná smetana 100 g sterilovaný hrášek 2 ks sladkokyselá okurka mletý černý pepř mletá pálivá paprika 3 ks nakládané feferonky 2 ks bílá cibule 500 g vepřova šunka
Postup Pikantní pochoutkový salát
Postup přípravy receptu
-
Na salát si dva dny předem připravíme vajíčka. Uvaříme je natvrdo, oloupeme a vložíme do láku z okurek
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozebereme je na klínky a spaříme vařící vodou. Necháme vychladnout
Kapary pokrájíme na malé kousky. Hrášek necháme okapat. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Vajíčka jemně usekáme. Okurku nakrájíme na jemné nudličky. Feferonky necháme okapat, zbavíme zrníček a jemně usekáme
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti okořeníme pálivou paprikou a čerstvě mletým pepřem
Všechny pokrájené suroviny vložíme do mísy a spojíme okořeněnou majonézou. Podle potřeby osolíme a dochutíme
Pikantní pochoutkový salát s feferonkami podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu. Výborně chutná s bílým křupavým pečivem.