Jehněčí pilaf s mandlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks cibule
125 g rozinky
2 lžíce olivový olej
2 lžíce rostlinný olej
1 lžička sušené oregano
220 g dlouhozrnná rýže
1 lžička sušený tymián
500 g jehněčí maso
mletý černý pepř
60 g pražené mandle
750 ml hovězí nebo kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni olivový a rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli a za častého míchání ji osmahneme dozlatova. Cibuli vyjmeme a odložíme stranou

  2. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené maso a na středním ohni opékáme 4 - 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme k cibuli

  3. Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě, dokud nezůstane voda čistá, a dobře ji osušíme. Osušenou rýži dáme na pánev a za stálého míchání opékáme 5 minut. Pomalu přilijeme horký vývar. Přidáme tymián, oregano a pepř, snížíme teplotu, pánev přikryjeme těsnou pokličkou a zvolna vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne do rýže. Maso a opečenou cibuli vrátíme do pánve, přikryjeme a vaříme dalších 5 minut

  4. Pánev odstavíme z ohně a opatrně promícháme rýži s ostatními přísadami. Podáváme zdobené rozinkami a praženými mandlemi

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!