Jehněčí pilaf s mandlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks cibule 125 g rozinky 2 lžíce olivový olej 2 lžíce rostlinný olej 1 lžička sušené oregano 220 g dlouhozrnná rýže 1 lžička sušený tymián 500 g jehněčí maso mletý černý pepř 60 g pražené mandle 750 ml hovězí nebo kuřecí vývar
Postup Jehněčí pilaf s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Ve velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni olivový a rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli a za častého míchání ji osmahneme dozlatova. Cibuli vyjmeme a odložíme stranou
Do pánve přidáme nadrobno nakrájené maso a na středním ohni opékáme 4 - 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme k cibuli
Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě, dokud nezůstane voda čistá, a dobře ji osušíme. Osušenou rýži dáme na pánev a za stálého míchání opékáme 5 minut. Pomalu přilijeme horký vývar. Přidáme tymián, oregano a pepř, snížíme teplotu, pánev přikryjeme těsnou pokličkou a zvolna vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne do rýže. Maso a opečenou cibuli vrátíme do pánve, přikryjeme a vaříme dalších 5 minut
Pánev odstavíme z ohně a opatrně promícháme rýži s ostatními přísadami. Podáváme zdobené rozinkami a praženými mandlemi
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky