Ovocné misky s domácí šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
1/2 l mléko
300 g ovoce
200 g ztužený tuk
2 balíčky vanilkový cukr
1 balení oplatky

Postup přípravy receptu

  1. Do misek nakrájíme libovolné ovoce, kompotované nebo čerstvé

  2. V hrnci rozvaříme ztužený tuk s máslem a mlékem a opatrně mícháme do doby, než začne směs vřít. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout. Vychladlou ji poté nalijeme do mixéru, přidáme vejce a rozmixujeme, mixujeme zhruba tři minuty. Směs nalijeme do misky a necháme v lednici vychladit

  3. Do studené směsi přidáme cukr a vyšleháme ji do tuha. Šlehačkou ozdobíme předem připravené nakrájené ovoce v miskách, ozdobíme kouskem oplatky, čokoládou nebo sušenkou. Ovocné misky s domácí šlehačkou ihned podáváme

  4. Takto připravenou domácí šlehačkou můžeme ozdobit i zmrzlinu nebo dort, šlehačka vydrží v chladu i několik dní bez toho, aby zkysla nebo ztratila tvar.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!