Ovocné misky s domácí šlehačkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g máslo 1/2 l mléko 300 g ovoce 200 g ztužený tuk 2 balíčky vanilkový cukr 1 balení oplatky
Postup Ovocné misky s domácí šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Do misek nakrájíme libovolné ovoce, kompotované nebo čerstvé
V hrnci rozvaříme ztužený tuk s máslem a mlékem a opatrně mícháme do doby, než začne směs vřít. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout. Vychladlou ji poté nalijeme do mixéru, přidáme vejce a rozmixujeme, mixujeme zhruba tři minuty. Směs nalijeme do misky a necháme v lednici vychladit
Do studené směsi přidáme cukr a vyšleháme ji do tuha. Šlehačkou ozdobíme předem připravené nakrájené ovoce v miskách, ozdobíme kouskem oplatky, čokoládou nebo sušenkou. Ovocné misky s domácí šlehačkou ihned podáváme
Takto připravenou domácí šlehačkou můžeme ozdobit i zmrzlinu nebo dort, šlehačka vydrží v chladu i několik dní bez toho, aby zkysla nebo ztratila tvar.