Jogurtový dezert se šlehačkou a pudinkovou mřížkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 1 špetka prášek do pečiva 180 g cukr moučka 180 g polohrubá mouka 2 ks smetana ke šlehání 2 ks ztužovač šlehačky 350 ml kompotová šťáva 1 plechovka broskvový kompot 1 ks vanilkový pudinkový prášek 1 ks velký broskvový jogurt
Postup Jogurtový dezert se šlehačkou a pudinkovou mřížkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, potom postupně přimícháme mouku a špetku kypřícího prášku. Nalijeme na plech, rovnoměrně rozetřeme a necháme upéct do zrůžovění. Pečeme asi 10 minut na 180 °C. Že je piškot upečený poznáme tak, že píchneme špejlí do piškotu, když na něm není těsto, piškot je hotový
Piškot necháme vychladnout, potom na něj rozetřeme jogurt, poklademe nakrájené broskve a nakonec potřeme šlehačkou ušlehanou do tuha se ztužovačem
Ze 350 ml šťávy z kompotu uvaříme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme trochu vychladnout a poté ho naplníme do sáčku, kterým uděláme na jogurtový dezert mřížku. Dáme vychladit
Hotový a dobře vychlazený jogurtový dezert se šlehačkou a pudinkovou mřížkou nakrájíme a podáváme.