Kuřecí drůbky na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 3 lžíce petrželka 4 kuličky nové koření 1 ks velká cibule 3 lžíce hladká mouka 150 ml zakysaná smetana 1 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika 8 kuliček celý černý pepř 1500 ml zeleninový vývar z kostky 500 g kuřecí srdíčka 500 g kuřecí žaludky
Postup Kuřecí drůbky na paprice
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí žaludky a srdíčka očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka
Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku omyjeme a jemně usekáme
Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout
Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku
Kuřecí drůbky na paprice podáváme s těstovinami, zdobíme lžící zakysané smetany a petrželkou.