Kuřecí drůbky na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
3 lžíce petrželka
4 kuličky nové koření
1 ks velká cibule
3 lžíce hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
1 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
8 kuliček celý černý pepř
1500 ml zeleninový vývar z kostky
500 g kuřecí srdíčka
500 g kuřecí žaludky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky a srdíčka očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka

  2. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku omyjeme a jemně usekáme

  3. Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout

  4. Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku

  5. Kuřecí drůbky na paprice podáváme s těstovinami, zdobíme lžící zakysané smetany a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!