Jehněčí stehna na česneku s medem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek olej sůl kmín voda 1 lžíce med 1 lžička sušený tymián 2 hrstě sušené houby mletá sladká paprika 4 ks jehněčí stehno
Postup Jehněčí stehna na česneku s medem
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku
Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal
Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova
Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.