Losos ve smetanové omáčce s koprem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 0,5 ks citron 1 lžíce olivový olej hladká mouka mletý černý pepř 1 balíček čerstvý kopr 1 kelímek smetana 12% 300 g čerstvý losos
Postup Losos ve smetanové omáčce s koprem
Postup přípravy receptu
-
Lososa opláchneme a nakrájíme na kostičky. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno
Na pánvi zpěníme máslo s trochou olivového oleje. Vložíme nasekaný kopr a necháme restovat, dokud nepustí vůni a barvu. Poté vložíme na kostičky nakrájeného lososa, osolíme a opepříme. Smažíme, dokud se losos nezatáhne, poté ho zakapeme citronem. Vlijeme smetanu a mícháme, dokud se omáčka nespojí. Podle potřeby zaprášíme moukou, aby se omáčka zahustila
Lososa ve smetanové omáčce s koprem podáváme s těstovinami nebo bramborovými noky a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.