Losos ve smetanové omáčce s koprem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
0,5 ks citron
1 lžíce olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
1 balíček čerstvý kopr
1 kelímek smetana 12%
300 g čerstvý losos

Postup přípravy receptu

  1. Lososa opláchneme a nakrájíme na kostičky. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno

  2. Na pánvi zpěníme máslo s trochou olivového oleje. Vložíme nasekaný kopr a necháme restovat, dokud nepustí vůni a barvu. Poté vložíme na kostičky nakrájeného lososa, osolíme a opepříme. Smažíme, dokud se losos nezatáhne, poté ho zakapeme citronem. Vlijeme smetanu a mícháme, dokud se omáčka nespojí. Podle potřeby zaprášíme moukou, aby se omáčka zahustila

  3. Lososa ve smetanové omáčce s koprem podáváme s těstovinami nebo bramborovými noky a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!