Hruškové sovičkové muffiny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
190 g máslo
125 ml mléko
50 g cukr moučka
2 ks hruška
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
tuk na vymazání
citronová šťáva
50 g vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr utřeme do nadýchané pěny. Přidáme mléko, hladkou mouku a kypřicí prášek a nakonec vmícháme nakrájené hrušky pokapané citronovou šťávou a ořechy. Kdo chce mít muffiny více sladké, přidá do těsta 80 g cukru moučka

  2. Připravené těsto opatrně vkládáme lžící do soviček vymazaných máslem a vysypaných moukou

  3. Muffiny pečeme nejprve v troubě předehřáté na 200 °C, poté stáhneme na 180 °C a pečeme cca 30 minut dozlatova

  4. Hruškové sovičkové muffiny podáváme pocukrované s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!