Losos se sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
rozmarýn
1 ks citron
čerstvě mletý pepř
1 sklenka sušená rajčata v oleji
2 porce losos s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé lososové steaky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a potřeme roztlučeným čerstvým rozmarýnem v oleji ze sušených rajčat, který bývá příjemně aromatický. Necháme asi hodinu odležet

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa z obou stran osmahneme. Maso se nám pěkně zatáhne

  3. Pak lososové steaky přendáme do pekáčku i s máslem a přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata. Lososa zapékáme při 175 °C asi 15 minut

  4. Lososa se sušenými rajčaty přendáme na talířky, přelijeme výpekem, ozdobíme snítkou rozmarýnu a čtvrtkou citronu. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!