Vepřová krkovice na šalvěji recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 3 lžíce olivový olej 300 - 400 ml světlé pivo mletý černý pepř 1 lžička ostrá hořčice 4 lístky čerstvá šalvěj 1 lžíce chilli pasta 6 plátků vepřová krkovice s kostí
Postup Vepřová krkovice na šalvěji
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme a zlehka naklepeme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s jemně nasekanou šalvějí, solí a lžící oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a necháme v chladu několik hodin rozležet. Asi 1 hodinu před přípravou maso zalijeme pivem a uložíme opět do chladu. Na potírání masa si připravíme směs z hořčice, chilli pasty a oleje
Odležené plátky krkovice na šalvěji osušíme a postupně zprudka opečeme z obou stran do zlatohněda. Pak maso tence potřeme chilli směsí, přendáme do pekáčku, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 200 °C ještě 15 - 20 minut dopečeme
Vepřovou krkovici na šalvěji podáváme s opečenými brambory nebo pečivem a zeleninovými saláty.