Vepřová krkovice na šalvěji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
3 lžíce olivový olej
300 - 400 ml světlé pivo
mletý černý pepř
1 lžička ostrá hořčice
4 lístky čerstvá šalvěj
1 lžíce chilli pasta
6 plátků vepřová krkovice s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme a zlehka naklepeme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s jemně nasekanou šalvějí, solí a lžící oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a necháme v chladu několik hodin rozležet. Asi 1 hodinu před přípravou maso zalijeme pivem a uložíme opět do chladu. Na potírání masa si připravíme směs z hořčice, chilli pasty a oleje

  2. Odležené plátky krkovice na šalvěji osušíme a postupně zprudka opečeme z obou stran do zlatohněda. Pak maso tence potřeme chilli směsí, přendáme do pekáčku, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 200 °C ještě 15 - 20 minut dopečeme

  3. Vepřovou krkovici na šalvěji podáváme s opečenými brambory nebo pečivem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!