Losos v listovém těstě se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks česnek sůl vývar máslo 1 ks žloutek smetana 1 ks šalotka 400 g losos listové těsto dijonská hořčice mletý černý pepř špenátové listy
Postup Losos v listovém těstě se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme a opepříme z obou stran. Do vroucí osolené vody vhodíme čerstvé listy špenátu a necháme maximálně 30 vteřin spařit. Hned ho vhodíme do mísy s ledovou vodou, jen tak zůstane krásně zelený. Přecedíme a dobře vymačkáme
V hrnci rozpustíme kousek másla a orestujeme na něm nasekanou šalotku a stroužek česneku. Po chvilce přilijeme kapku smetany, dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme do zhoustnutí
Listové těsto rozválíme, potřeme rozšlehaným žloutkem a na kraj vložíme steak z lososa. Na něj navršíme špenát promíchaný se smetanovou omáčkou, přikryjeme druhým plátkem lososa. Těsto zarolujeme, vršek potřeme žloutkem a vidličkou sem tam propíchneme
Pečeme v troubě rozpálené na 175 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme bazalkovou omáčku
Rozpustíme máslo, orestujeme nasekanou šalotku, zalijeme bílým vínem a troškou jakéhokoliv vývaru. Osolíme a opepříme. Stonky bazalky necháme v základu vyvařit, lístky schováme stranou. Přilijeme smetanu a necháme chvilku houstnout. Poté přidáme lžíci dijonské hořčice a přecedíme přes cedník. Na závěr do omáčky přidáme ještě kousek másla a před podáváním vmícháme nasekanou bazalku
Lososa v listovém těstě se špenátem podáváme jako hlavní chod
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!