Rybí omeleta se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 lžička máslo 250 ml mléko 400 g filé z tresky 80 g parmazán 1 ks bobkový list 1 kelímek zakysaná smetana 1/2 lžičky citronová kůra mletý černý pepř 4 lžíce smetana na vaření 5 kuliček celý černý pepř
Postup Rybí omeleta se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Rybu očistíme, osolíme a vložíme do pekáčku s mlékem. Přidáme bobkový list a 4 - 5 kuliček celého pepře a v troubě předehřáté na 180 °C necháme asi 13 - 15 minut propéci. Pak rybu vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Zakysanou smetanu promícháme se strouhanou citronovou kůrou, lžičkou citronové šťávy a strouhaným parmazánem
Vejce prošleháme se 4 lžicemi smetany, osolíme, opepříme a vlijeme na pánev (musí být vhodná i trouby) vytřenou máslem. Jakmile se omeleta ode dna zpevní, poklademe ji kousky ryby, přelijeme zakysanou smetanou se sýrem a ihned přendáme do trouby předehřáté na 220 °C. Rybí omeletu se smetanou a parmazánem pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova
Rybí omeletu se sýrem servírujeme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninové saláty.