Jehněčí Tagine recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks skořice
4 ks rajčata
1 ks cibule
1 ks pomeranč
1 ks lilek
1 lžička med
kuskus
pepř
1 ks čerstvý zázvor
2,5 hrnky zeleninový vývar
2/3 hrnku sušené meruňky
1 lžíce kukuřičný olej
2 lžíce krájený koriandr
350 g jehněčí maso bez tuku

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, zázvor, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Z pomeranče ostrouháme kůru

  2. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je za častého zamíchání na středně silném ohni 5 minut dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev nebo kastrol

  3. přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 minut

  4. Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev nebo kastrol opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu

  5. Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme. Tradičně se podává přímo v nádobě, ve které se dusil („tagine"), kuskus pak ve zvláštní misce

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!