Jehněčí Tagine recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks skořice 4 ks rajčata 1 ks cibule 1 ks pomeranč 1 ks lilek 1 lžička med kuskus pepř 1 ks čerstvý zázvor 2,5 hrnky zeleninový vývar 2/3 hrnku sušené meruňky 1 lžíce kukuřičný olej 2 lžíce krájený koriandr 350 g jehněčí maso bez tuku
Postup Jehněčí Tagine
Postup přípravy receptu
-
Česnek, zázvor, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Z pomeranče ostrouháme kůru
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je za častého zamíchání na středně silném ohni 5 minut dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev nebo kastrol
přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 minut
Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev nebo kastrol opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu
Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme. Tradičně se podává přímo v nádobě, ve které se dusil („tagine"), kuskus pak ve zvláštní misce
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů