Perníková buchta s jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 3 ks vejce 4 ks jablko 1/2 ks citron čokoláda 3 lžíce med 2 hrnky polohrubá mouka 1/2 lžičky mletý zázvor 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1/2 hrnku třtinový cukr 1,5 lžička perníkové koření 1 lžíce karob
Postup Perníková buchta s jablky
Postup přípravy receptu
-
Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu, postačí nám 1 lžíce
Ve velké míse rozšleháme vejce, cukr, med, olej, karob (zdravější náhražka kakaa) a koření. Přidáme nastrouhaná jablka a citronovou šťávu. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a po částech vmícháme do těsta
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perníkovou buchtu s jablky pečeme 20 - 25 minut
Perníkovou buchtu po upečení necháme vychladnout, pokapeme rozpuštěnou čokoládou cik cak a necháme v chladu ztuhnout. Je dobrá ke kávě, čaji, ale i jen tak samotná. Vydrží dlouho vláčná.