Perníková buchta s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
3 ks vejce
4 ks jablko
1/2 ks citron
čokoláda
3 lžíce med
2 hrnky polohrubá mouka
1/2 lžičky mletý zázvor
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1/2 hrnku třtinový cukr
1,5 lžička perníkové koření
1 lžíce karob

Postup přípravy receptu

  1. Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu, postačí nám 1 lžíce

  2. Ve velké míse rozšleháme vejce, cukr, med, olej, karob (zdravější náhražka kakaa) a koření. Přidáme nastrouhaná jablka a citronovou šťávu. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a po částech vmícháme do těsta

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perníkovou buchtu s jablky pečeme 20 - 25 minut

  4. Perníkovou buchtu po upečení necháme vychladnout, pokapeme rozpuštěnou čokoládou cik cak a necháme v chladu ztuhnout. Je dobrá ke kávě, čaji, ale i jen tak samotná. Vydrží dlouho vláčná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!