Perníková buchta s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 ks vejce 125 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr krupice 50 g perník na strouhání 2 lžíce perník na strouhání 200 g polohrubá mouka 1 balíček skořicový cukr 1 sklenice kompotované ovoce 3 lžíce kompotová šťáva
Postup Perníková buchta s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Kompotované ovoce (jablka, hrušky) scedíme a necháme okapat. Pak ovoce rozmixujeme na kaši
Perník na strouhání umeleme na strojku na ořechy a smícháme s moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicovým cukrem
Do sypké směsi vyklepneme vejce, vlijeme vlažné mléko i šťávu z kompotu a přidáme olej. Vše důkladně promícháme a vmícháme ovocnou kaši. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Povrch uhladíme a poprášíme perníkem
Perníkovou buchtu s ovocem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 175 °C
Upečenou perníkovou buchtu s ovocem necháme na plechu vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme ke kávě, čaji nebo jen tak.