Perníková buchta s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
50 g perník na strouhání
2 lžíce perník na strouhání
200 g polohrubá mouka
1 balíček skořicový cukr
1 sklenice kompotované ovoce
3 lžíce kompotová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kompotované ovoce (jablka, hrušky) scedíme a necháme okapat. Pak ovoce rozmixujeme na kaši

  2. Perník na strouhání umeleme na strojku na ořechy a smícháme s moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicovým cukrem

  3. Do sypké směsi vyklepneme vejce, vlijeme vlažné mléko i šťávu z kompotu a přidáme olej. Vše důkladně promícháme a vmícháme ovocnou kaši. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Povrch uhladíme a poprášíme perníkem

  4. Perníkovou buchtu s ovocem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 175 °C

  5. Upečenou perníkovou buchtu s ovocem necháme na plechu vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme ke kávě, čaji nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!