Ďábelské špejle recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 ks vejce
3 ks cibule
1 ks kapie
1 špetka zázvor mletý
2 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce škrobová moučka
50 dkg míchané mleté maso
3 ks nakládané feferonky
1 lžíce mouky
1 lžíce Vegeta speciál
1 špetka mleté Chilli

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Feferonky nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na větší kostky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na širší proužky

  3. Mleté maso promícháme se smetanou, vejcem, kořením,česnekem a feferonkami. Vše spojíme škrobovou moučkou a moukou. Necháme v chladu odležet. Potom z masa vytvoříme menší kuličky

  4. Na špejle střídavě napichujeme slaninu, cibuli, kuličky mletého masa a kapii

  5. Pečeme na plechu v silně předehřáté troubě asi 15 minut

  6. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!