Ďábelské špejle recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 30 dkg slanina 2 stroužky česnek 1 ks vejce 3 ks cibule 1 ks kapie 1 špetka zázvor mletý 2 lžíce zakysaná smetana 3 lžíce škrobová moučka 50 dkg míchané mleté maso 3 ks nakládané feferonky 1 lžíce mouky 1 lžíce Vegeta speciál 1 špetka mleté Chilli
Postup Ďábelské špejle
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Feferonky nakrájíme nadrobno
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na větší kostky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na širší proužky
Mleté maso promícháme se smetanou, vejcem, kořením,česnekem a feferonkami. Vše spojíme škrobovou moučkou a moukou. Necháme v chladu odležet. Potom z masa vytvoříme menší kuličky
Na špejle střídavě napichujeme slaninu, cibuli, kuličky mletého masa a kapii
Pečeme na plechu v silně předehřáté troubě asi 15 minut
Podáváme s pečivem.