Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 150 g majonéza 1 svazek ředkvičky 3 - 4 lžíce podmáslí 1 ks šalotka mletý černý pepř 200 g krůtí šunka 12 ks křepelčí vejce 1 balení směs listových salátů 1 hrst medvědí česnek
Postup Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci
Postup přípravy receptu
-
Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa natvrdo a oloupeme. (Doba varu je přibližně 3 minuty.) Ředkvičky omyjeme a nasekáme na nudličky, nebo je nastrouháme nahrubo a osolíme. Krůtí šunku nakrájíme na jemné kousky. Medvědí česnek nasekáme najemno. Šalotku nakrájíme nadrobno
V míse rozšleháme majonézu s podmáslím, osolíme, opepříme a vmícháme šalotku, nasekaný medvědí česnek, šunku a ředkvičky, které předem vymačkáme a zbavíme výluhu. Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Směs listových salátu rozdělíme do misek, do středu každé navršíme ředkvičkový salát, který poklademe vařeným křepelčími vejci a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. Salát můžeme podávat jako předkrm a také jako lehkou večeři.