Jehněčí v koriandru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 větvičky koriandr 5 kapek ocet balsamico 5 lžic olivový olej 400 g jehněčí kotleta hrubozrnná sůl
Postup Jehněčí v koriandru
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kotletu očistíme, omyjeme, osušíme a blánu - šlachu ozdobně nakrájíme do kříže. Jehněčí necháme vcelku. Čerstvý koriandr opereme, osušíme a nasekáme. Česnek oloupeme a také nasekáme. V misce smícháme koriandr s olejem a česnek. Přidám asi 4 kapky octa balsamico a důkladně promícháme
Do oleje s koriandrem vložíme jehněčí, důkladně obalíme a necháme v misce marinovat. Misku s jehněčím zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet asi 6 hodin. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Stačí to
Druhý den rozpálíme gril. Jehněčí v koriandru vyjmeme z marinády a co nejlépe odstraníme zelené bylinky a česnek, aby se na grilu nic nepřipaloval. lehce osušíme papírovou utěrkou a maso položíme na gril. Jehněčí grilujeme ze všech stran dozlatova. Doba grilování se pohybuje od 10 do 25 minut, podle výšky masa
Jehněčí v koriandru sundáme z grilu a necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě. Pak maso nakrájíme na plátky, osolíme a můžeme podávat. Jehněčí v koriandru podáváme s čerstvým pečivem nebo salátem. Jehněčí lze samozřejmě připravit i na pánvi.