Zeleninový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr sůl bylinky 3 lžíce bílý jogurt 150 g tuňák v olivovém oleji 1 ks salátová okurka balsamikový ocet 250 g oválná cherry rajčátka
Postup Zeleninový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Jogurt promícháme s balsamikovým octem, solí, cukrem a nasekanými bylinkami (tymián, libeček apod.). Dresink necháme odležet
Okurku oloupeme a nakrájíme na kousky, rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Tuňáka slijeme z oleje, počítáme 150 g čistého masa
Do středu talíře dáme okurek, dokola obložíme rajčátky a posypeme tuňákem. Na závěr přelijeme dresinkem, kterého si přidáme podle chuti, může být i více. Dresink si s ostatními surovinami na talíři dobře promícháme
Zeleninový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem ihned po přípravě podáváme. Porce je to velká, ale já zastávám názor, že takového salátu si můžeme klidně dopřát.