Jehněčí na zelenině pro děti recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1/2 ks cibule 50 g celer 1 ks mrkev mletý pepř 180 g jehněčí maso
Postup Jehněčí na zelenině pro děti
Postup přípravy receptu
-
Pro děti použijeme libové jehněčí, pokud je potřeba, maso odblaníme. Nakládáme jej nejlépe den předem, případně hned ráno. Pro děti maso lehoučce osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu
Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme na plátky nakrájenou cibulí. Celer nakrájíme na větší kostky, mrkev a petržel asi na 3 cm špalíčky tak, aby se dítěti dobře držely
Zeleninu přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou. Pokud je potřeba, podlijeme vodou
Jehněčí na zelenině pro děti podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.