Jehněčí na zelenině pro děti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1/2 ks cibule
50 g celer
1 ks mrkev
mletý pepř
180 g jehněčí maso

Postup přípravy receptu

  1. Pro děti použijeme libové jehněčí, pokud je potřeba, maso odblaníme. Nakládáme jej nejlépe den předem, případně hned ráno. Pro děti maso lehoučce osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu

  2. Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme na plátky nakrájenou cibulí. Celer nakrájíme na větší kostky, mrkev a petržel asi na 3 cm špalíčky tak, aby se dítěti dobře držely

  3. Zeleninu přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou. Pokud je potřeba, podlijeme vodou

  4. Jehněčí na zelenině pro děti podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!