Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
smetana
pažitka
slávky
1 dl bílé víno
olivový olej
zeleninový vývar
hrubozrnná sůl
gnocchi
4 ks menší červená řepa
kuličky barevného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Každou řepu zabalíme zvlášť do alobalu spolu s hrubozrnnou solí, kuličkami pepře a kapkou oleje. Necháme péct aspoň 40 minut

  2. Slávky uvaříme v zeleninovém vývaru spolu s 1 dcl bílého vína. Když jsou hotové, vyndáme je na talíř a omáčku přecedíme do malého kastrůlku

  3. Mušle vyloupeme a necháme je vysušit na papírovém ubrousku. Omáčku zakápneme smetanou a dosolíme. Kastrůlek sundáme z plotny, přidáme kousek másla a necháme ho rozpustit. Připravíme si sadu tří pánviček. Na jedné rozehřejeme olivový olej a orestujeme upečenou řepu nakrájenou na měsíčky

  4. Ve druhé pánvi promícháme uvařené gnocchi s kouskem másla a ve třetí orestujeme vyloupané slávky s kapkou olivového oleje

  5. Na talíř nandáme gnocchi a řepu, polijeme pár lžícemi omáčky, přidáme slávky a ozdobíme nasekanou pažitkou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!