Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- máslo smetana pažitka slávky 1 dl bílé víno olivový olej zeleninový vývar hrubozrnná sůl gnocchi 4 ks menší červená řepa kuličky barevného pepře
Postup Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Každou řepu zabalíme zvlášť do alobalu spolu s hrubozrnnou solí, kuličkami pepře a kapkou oleje. Necháme péct aspoň 40 minut
Slávky uvaříme v zeleninovém vývaru spolu s 1 dcl bílého vína. Když jsou hotové, vyndáme je na talíř a omáčku přecedíme do malého kastrůlku
Mušle vyloupeme a necháme je vysušit na papírovém ubrousku. Omáčku zakápneme smetanou a dosolíme. Kastrůlek sundáme z plotny, přidáme kousek másla a necháme ho rozpustit. Připravíme si sadu tří pánviček. Na jedné rozehřejeme olivový olej a orestujeme upečenou řepu nakrájenou na měsíčky
Ve druhé pánvi promícháme uvařené gnocchi s kouskem másla a ve třetí orestujeme vyloupané slávky s kapkou olivového oleje
Na talíř nandáme gnocchi a řepu, polijeme pár lžícemi omáčky, přidáme slávky a ozdobíme nasekanou pažitkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!