Slávky pro dětské gurmány recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
5 dkg sýr
1 ks bageta
0,5 l bílé víno
6 lžic olivový olej
1 ks jarní cibulka
3 kuličky barevný pepř
6 ks cherry rajče
1 lžíce čerstvé bylinky
150 g předvařené slávky

Postup přípravy receptu

  1. Vyloupané a předvařené (mražené) slávky vložíme do hrnce. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, pepř a zalijeme vínem. Vaříme asi 10 - 15 minut. Víno se vařením vypaří, proto je recept vhodný pro děti. Z vývaru vyjmeme slávky

  2. Do pánve na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku - zelenou i bílou část. Přidáme česnek nakrájený na plátky, rozpůlená rajčátka, bylinky a mušle. Restujeme asi 5 minut

  3. V troubě si zatím rozpečeme bagetku nakrájenou na plátky, pokapanou olivovým olejem a posypanou sýrem

  4. Slávky pro dětské gurmány podáváme s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!