Slávky pro dětské gurmány recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 ks cibule 1 ks mrkev 5 dkg sýr 1 ks bageta 0,5 l bílé víno 6 lžic olivový olej 1 ks jarní cibulka 3 kuličky barevný pepř 6 ks cherry rajče 1 lžíce čerstvé bylinky 150 g předvařené slávky
Postup Slávky pro dětské gurmány
Postup přípravy receptu
-
Vyloupané a předvařené (mražené) slávky vložíme do hrnce. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, pepř a zalijeme vínem. Vaříme asi 10 - 15 minut. Víno se vařením vypaří, proto je recept vhodný pro děti. Z vývaru vyjmeme slávky
Do pánve na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku - zelenou i bílou část. Přidáme česnek nakrájený na plátky, rozpůlená rajčátka, bylinky a mušle. Restujeme asi 5 minut
V troubě si zatím rozpečeme bagetku nakrájenou na plátky, pokapanou olivovým olejem a posypanou sýrem
Slávky pro dětské gurmány podáváme s bagetkou.