Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks mrkev
chilli paprička
4 ks hlíva ústřičná
1,5 l kuřecí vývar
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce rybí omáčka
1 lžíce rostlinný olej
1 lžička čerstvý nastrouhaný zázvor
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě Hamé

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékáme. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme

  2. Z vepřového masa odebereme přebytečnou šťávu a tuk a rozdělíme po vláknech. Přidáme ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máme rádi pikantní chutě, přidáme i chilli papričku. Nakonec dochutíme rybí omáčkou

  3. TIP: Pikantní polévku s hlívou ústřičnou a vepřovým masem můžeme podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžeme ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháme ve trošce studené vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!