Těstoviny s krevetami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 paličky česnek krevety 2 dl bílé víno 2 lžíce olivový olej 1/2 kelímku cherry rajče 1/2 balíčku parpadelle 1 svazek listová petržel
Postup Těstoviny s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Rozehřejeme pánev a vlijeme bílé víno s kapkou vody. Přidáme pečlivě propláchnuté a jemně osolené krevety a na plátky nakrájený česnek. Krevety vaříme ve víně, dokud se víno nezredukuje na 1/3
Přidáme celá cherry rajčata, občas promícháme. Rajčata budou pěkně měknout, některá i puknou, to je v pořádku. Jakmile se víno v pánvi téměř vyvaří, přidáme nakrájenou čerstvou petržel, klidně celý svazek na asi 2 - 4 porce, a mícháme. Stále máme v pánvi zbytek nevyvařeného vína. Pokud ne, nalijeme tak půl deci vody. Šťáva, která nám v pánvi zbude, bude tak z puklých cherry rajčátek, vody a vína, promíchaná s petrželí. Tu dáme skutečně až úplně nakonec, aby byla dobrá a čerstvá
Těstoviny smícháme s krevetami a omáčkou. Italové nepoužívají na jídlo z mořských plodů parmazán, já ano. Můžeme přidat i na proužky nakrájená sušená rajčata.