Dýňové muffiny recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 180 ml mléko 2 lžičky hořčice 1 hrst bazalka 100 g sýr feta 2 lžíce olivový olej mletý pepř 260 g hladká mouka 30 g parmezán 4 snítky čerstvý tymián 3 lžíce slunečnicové semínko 2 hrstě čerstvý špenát 350 g dýně hokaido
Postup Dýňové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Dýni dobře omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. Dýni pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
V míse lehce promícháme větší část vychladlé dýně, 2 velké hrsti nasekaných špenátových listů s bylinkami, 70 g nadrobeného sýru feta, slunečnicová semínka, hořčici a parmezán. Přilijeme rozšlehané vejce s mlékem. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, 1 lžičku soli a pepř
Vzniklou směsí plníme formičky na muffiny. Pokud nemáme formičky, použijeme vždy po 2 papírových košíčcích. Muffiny posypeme zbylou dýní a feta sýrem
Dýňové muffiny pečeme 15 - 20 minut na 200 °C. Upečené muffiny necháme vychladnout, lépe je tak dostaneme z papírových košíčků
Dýňové muffiny můžeme podávat jako pohoštění pro své blízké nebo si jimi pouze zpříjemnit den.