Dýňové muffiny recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
180 ml mléko
2 lžičky hořčice
1 hrst bazalka
100 g sýr feta
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
260 g hladká mouka
30 g parmezán
4 snítky čerstvý tymián
3 lžíce slunečnicové semínko
2 hrstě čerstvý špenát
350 g dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni dobře omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. Dýni pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C

  2. V míse lehce promícháme větší část vychladlé dýně, 2 velké hrsti nasekaných špenátových listů s bylinkami, 70 g nadrobeného sýru feta, slunečnicová semínka, hořčici a parmezán. Přilijeme rozšlehané vejce s mlékem. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, 1 lžičku soli a pepř

  3. Vzniklou směsí plníme formičky na muffiny. Pokud nemáme formičky, použijeme vždy po 2 papírových košíčcích. Muffiny posypeme zbylou dýní a feta sýrem

  4. Dýňové muffiny pečeme 15 - 20 minut na 200 °C. Upečené muffiny necháme vychladnout, lépe je tak dostaneme z papírových košíčků

  5. Dýňové muffiny můžeme podávat jako pohoštění pro své blízké nebo si jimi pouze zpříjemnit den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!