Slaný koláč s pórkem a mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

hrášek
1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
125 ml voda
2 ks pórek
3 ks mrkev
250 g kysaná smetana
mletý pepř
200 g hladká mouka
50 g tvrdý sýr
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, soli a 125 ml vody připravíme těsto, které zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odležet v lednici

  2. Mrkev očistíme a povaříme asi 15 minut v osolené vodě. Povařenou mrkev nakrájíme na plátky nebo kostičky. Pórek očistíme, také pár minut povaříme a rozčtvrtíme ho. Troubu si předehřejeme na 180 °C

  3. Koláčovou formu vyložíme těstem, na něj poklademe mrkev a do mezer dáme pórek. Můžeme přisypat i hrášek. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, bylinkovou solí a pepřem a nalijeme na koláč. Slaný koláč s pórkem a mrkví na závěr posypeme sýrem a pečeme asi 40 minut dozlatova

  4. Slaný koláč s pórkem a mrkví nakrájíme na porce a podáváme. Chutná teplý i studený

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!