Cuketový koláč z listového těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
olivový olej
1 ks menší cibule
4 lžíce strouhaný parmazán
1 kelímek kysaná smetana
400 g listové těsto
1 ks středně velká cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nakrájíme na tenčí plátky a povrch trochu osolíme, necháme plátky asi 10 minut vypotit a přebytečnou tekutinu setřeme papírovým ubrouskem

  2. Mezitím si připravíme smetanovou náplň. Nejprve nakrájíme nadrobno cibulku a osmažíme ji dozlatova na trošce oleje. Cibulku vmícháme do kysané smetany, přisypeme 2 lžíce parmezánu a podle chuti ještě přisolíme

  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát podle velikosti formy. Povrch nejprve potřeme směsí ze smetany, poklademe cuketou a posypeme na plátky nakrájeným česnekem. Nakonec koláč dobře pokapeme olivovým olejem

  4. Cuketový koláč pečeme při 200 °C asi 30 minut. 10 minut před koncem pečení povrch posypeme zbylým parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!