Zelí v nálevu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

13 dkg sůl
0,7 l ocet
1 kg cibule
1/2 balíčku kmín
1 1/2 l voda
7 kg hlávkové zelí
30 kuliček cukerin
1 lžička pyrosiřičitan draselný

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrouháme do větší nádoby

  2. Z octa, vody, kmínu, hořčičného semínka, cukerinu, soli a pyrosyřičitanu draselného (zakoupíme v drogerii) svaříme nálev. Necháme vychladnout

  3. Nálev nalijeme na zelí s cibulí a necháme 24 hodin uležet

  4. Zelí v nálevu plníme do čistých sklenic, uzavřeme a máme hotovo

  5. Zelí v nálevu podáváme jako přílohu, salát nebo jen tak k chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!