Zelnice z červeného zelí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce olej sůl 1 lžíce ocet 3 ks brambory 1 ks cibule 0,5 ks citron 2 ks klobása 2 ks bobkový list 1 - 2 kuličky nové koření 1 lžíce hladká mouka 200 g zakysaná smetana drcený kmín mletá sladká paprika 1 ks zeleninový bujon 300 g sterilované červené zelí sušená majoránka
Postup Zelnice z červeného zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej nebo sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, cibuli a zaprášíme moukou. Krátce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme všechno koření až na majoránku. Dále přidáme ocet, citronovou šťávu a zeleninový bujon. Ocet a citronovou šťávu přidáváme z toho důvodu, že červené sterilované zelí není obvykle tak kyselé jako klasické kysané bílé zelí a
Na závěr vyjmeme z polévky nové koření a bobkový list, přidáme majoránku a krátce povaříme. Odstavíme z plotny, přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme podle vlastní chuti
Zelnici z červeného zelí podáváme teplou, samotnou nebo s pečivem podle chuti.