Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 hrst hrášek sůl 2 lžíce máslo 2 ks mrkev 400 g rýže parmazán 0,5 sklenek bílé víno 2 lžíce olivový olej 320 g kuřecí prsa mletý bílý pepř 2 lžíce bílý jogurt 200 ml smetana na vaření 1 ks bílá cibule 1 hrnek předvařené fazole
Postup Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rýží na rizoto - parboiled propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži promícháme s máslem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, promícháme se solí, pepřem a řeckým jogurtem a necháme odpočinout asi 30 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Cibuli osmažíme dozlatova a přidáme kuřecí kousky. Kousky masa osmažíme a podlijeme suchým vínem. Víno vyprchá a potom přidáme zeleninu bez fazolí. Podlijeme po troškách kuřecím vývarem a pomaličku vaříme do změknutí. Následně přidáme smetanu i fazole a provaříme. Ke směsi přidáme rýži, promícháme a odstavíme
Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou rozdělíme na porce a ještě horké posypeme strouhaným sýrem. Smetanové rizoto je výborné teplé.