Kuřecí rizoto se zázvorem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
30 g čerstvý zázvor
1/2 ks červená kapie
3 - 4 lžíce sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
2 ks kuřecí čtvrtky
1 lžíce omáčka teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky očistíme, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vařící vodou. Přidáme koření (celý černý pepř, nové koření a bobkový list) a vše zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme a maso obereme a nakrájíme kousky. Ve vývaru uvaříme rýži, kterou necháme okapat

  2. Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno a očištěnou cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky. Kapii nakrájíme na drobné kostičky a sterilovanou kukuřici necháme okapat

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor a jakmile se směs rozvoní, vmícháme kapii a kuřecí maso. Pak přidáme uvařenou rýži a kukuřici vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a omáčkou teriyaki

  4. Kuřecí rizoto se zázvorem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!