Hrášková frittata recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 250 g hrášek 2 lžíce olej sůl 7 - 8 ks vejce 2 - 3 ks brambory 1 ks pórek čerstvá petrželka mletý barevný pepř 1 - 2 lžíce smetana na vaření
Postup Hrášková frittata
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak čerstvou petrželku
Pórek osmahneme na lžíci oleje a necháme zchladnout. Hrášek vsypeme do kastrolku, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme lžíci smetany. K vejcím přidáme nasekanou petrželku a osmažený pórek. Nakonec do směsi na frittatu vmícháme hrášek a nakrájené brambory, osolíme a opepříme
Na pánvi rozehřejeme olej, opatrně vlijeme celou směs na frittatu a na mírném ohni necháme vejce zatuhnout (cca 20 minut). Na téměř hotovou frittatu poklademe nakrájený sýr a necháme povolit. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu nechat krátce zapéct na funkci gril
Hráškovou frittatu nakrájíme na díly a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty nejčastěji jako předkrm.