Hrášková jasmínová rýže recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
200 g mražený hrášek
200 g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou (zhruba 1,5 cm nad rýži), osolíme a uvaříme doměkka. Všechna voda by se měla do rýže vsáknout

  2. Mražený hrášek spaříme vroucí vodou, můžeme i krátce povařit v osolené vodě. Hrášek nám rychle změkne

  3. Uvařenou jasmínovou rýži promícháme s hráškem a podle chuti můžeme přidat i cibulku nakrájenou na kostičky a osmaženou na troše oleje

  4. Hráškovou jasmínovou rýži ihned podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!