Hrášková kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 35 dkg hrášek 2 stroužky česnek sůl mléko majoránka 1 ks cibule masox slunečnicový olej
Postup Hrášková kaše
Postup přípravy receptu
-
Hrášek si namočíme přes noc do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Nakrájenou cibuli na oleji orestujeme. Přidáme hrášek i s vodou, trošku osolíme, přidáme majoránku, kousek masoxu a vaříme doměkka. Občas posbíráme pěnu, pokud je potřeba. Podle potřeby doléváme vodu, aby byl hrášek pořád potopený. Po změknutí přidáme prolisovaný česnek a trochu mléka. Nakonec hrášek rozmixujeme. Pozor, hrachovou kaši nezahušťujeme
Hráškovou kaši podáváme s volským okem nebo vařený vejcem, šunkou nebo párkem a okurkou.