Hrášková kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

35 dkg hrášek
2 stroužky česnek
sůl
mléko
majoránka
1 ks cibule
masox
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek si namočíme přes noc do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Nakrájenou cibuli na oleji orestujeme. Přidáme hrášek i s vodou, trošku osolíme, přidáme majoránku, kousek masoxu a vaříme doměkka. Občas posbíráme pěnu, pokud je potřeba. Podle potřeby doléváme vodu, aby byl hrášek pořád potopený. Po změknutí přidáme prolisovaný česnek a trochu mléka. Nakonec hrášek rozmixujeme. Pozor, hrachovou kaši nezahušťujeme

  3. Hráškovou kaši podáváme s volským okem nebo vařený vejcem, šunkou nebo párkem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!