Kakaová roláda s tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 5 ks vejce 50 g máslo 200 ml mléko 250 g tvaroh 150 g cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 4 plátky želatina 3 balíčky vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka 1 lžíce kakaový prášek 1 konzerva mandarinkový kompot 0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek
Postup Kakaová roláda s tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Po částech přidáváme cukr a ušleháme hodně dotuha. Snížíme obrátky šlehače na minimum a jeden po druhém zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej
Těsto na roládu rozetřeme na papír na pečení a rychle upečeme. Pečeme asi 10 minut při 200 °C. Po upečení korpus překlopíme na čistý papír na pečení, spodní papír sloupneme a položíme zpátky a celé to srolujeme i s oběma papíry. Korpus na roládu necháme vychladnout
Zatím si připravíme náplň. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme tvaroh, případně podle chuti dosladíme. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, dáme do kastrolku a za stálého míchání zahříváme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné želatiny postupně po částech vmícháme tvarohovou hmotu a důkladně promícháme
Po vychladnutí korpus rozmotáme, natřeme náplní, poklademe okapanými mandarinkami (nebo jiným ovocem) a srolujeme. Kakaovou roládu s tvarohem libovolně ozdobíme nebo jen pocukrujeme
Kakaovou roládu s tvarohem nakrájíme a můžeme podávat.