Kakaové brambory jako z cukrárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,2 hrnků rum
kakao
piškoty
1 - 2 balíčky marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán na brambory koupíme v obchodě, ale je možné udělat i domácí. Marcipán mírně rozválíme. Pokud začne lepit, přestaneme válet. Později ještě marcipán rozmačkáme v ruce

  2. Připravíme si dva stejně velké piškoty, které mírně namočíme rumem. Pokud máme děti, použijeme místo rumu mléko. Já máčím tak, že si do cukrářské tužky natáhnu rum nebo mléko a piškoty pokropím

  3. Vlhké piškoty začneme zabalovat do marcipánu tak, aby nebyla na piškotech příliš tlustá vrstva, ideálně cca 2 - 3 mm. Brambory nakonec obalíme v rozdrceném kakau. Kupuji granko exclusive, které promačkám v sáčku

  4. Kakaové brambory jako z cukrárny můžeme hned sníst, ale jsou lepší, když je necháme přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!