Kakaové brambory jako z cukrárny recept
Apetit Recepty moučníkyPostup Kakaové brambory jako z cukrárny
Postup přípravy receptu
-
Marcipán na brambory koupíme v obchodě, ale je možné udělat i domácí. Marcipán mírně rozválíme. Pokud začne lepit, přestaneme válet. Později ještě marcipán rozmačkáme v ruce
Připravíme si dva stejně velké piškoty, které mírně namočíme rumem. Pokud máme děti, použijeme místo rumu mléko. Já máčím tak, že si do cukrářské tužky natáhnu rum nebo mléko a piškoty pokropím
Vlhké piškoty začneme zabalovat do marcipánu tak, aby nebyla na piškotech příliš tlustá vrstva, ideálně cca 2 - 3 mm. Brambory nakonec obalíme v rozdrceném kakau. Kupuji granko exclusive, které promačkám v sáčku
Kakaové brambory jako z cukrárny můžeme hned sníst, ale jsou lepší, když je necháme přes noc v lednici.