Zelíčko od maminky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
ocet
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks masox
500 g kuřecí maso
mletý černý pepř
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, větší mrkev nastrouháme nahrubo. Maso nakrájíme na kostky

  2. V kastrole na oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli a přidáme orestovat maso. Jakmile se zatáhne a trochu propeče, osolíme jej a opepříme, přidáme dvě kostky hovězího masoxu. Až se masox rozpustí, přilijeme kysané zelí i s nálevem, přimícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a vše necháme asi 10 minut dusit

  3. Kontrolujeme, mícháme a případně doléváme vodu. Zelí zahustíme nejlépe máslovou jíškou, ale i hotová granulovaná poslouží stejně. Nakonec dochutíme octem a cukrem

  4. Zelíčko od maminky podáváme s bramborovým knedlíkem nebo tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!