Vafle s jahodami a šlehačkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 ml mléko ovoce šlehačka ve spreji 1 ks vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 1/2 balíčku kypřící prášek 100 g cukru krupice 125 g rozpuštěné máslo 100 ml perlivá neochucená voda (sodovka) čerstvé ovoce
Postup Vafle s jahodami a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny si připravíme do nádoby na šlehání - nejlépe do mísy se zobáčkem, ze které pak těsto můžeme rovnou nalévat. Přidáme rozpuštěné máslo a vše mixujeme - během mixování přidáváme mouku s kypřicím práškem
Mezitím si rozehřejeme vaflovač, jehož plotýnky před prvním nalitím těsta potřeme olejem. Postupně pečeme vafle. Uvedené množství těsta by mělo vystačit asi na 10 vaflí
Hotové vafle potíráme rozmixovaným ovocem. Pokud nemáme dostatek ovoce, můžeme použít marmeládu naředěnou horkou vodou. Vafle zdobíme šlehačkou a kousky ovoce. Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce podle vlastní chuti
Vafle s jahodami a šlehačkou ihned podáváme.