Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce hrášek
1 ks vejce
2 lžíce máslo
500 g brambory
150 ml smetana
2 ks mrkev
200 g strouhaný sýr
1 ks Hamánek telecí se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Brambory opereme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Až trochu vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. V rendlíku rozpustíme trochu másla a orestujeme na něm nakrájenou mrkev. Potom podlijeme 2 lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a necháme podusit doměkka

  3. Menší zapékací misku vymažeme máslem. Jako spodní vrstvu dáme plátky brambor a potřeme je Hamánkem s telecím masem a zeleninou. Na to dáme poloviční množství mrkve a hrášku a posypeme třetinou strouhaného sýru

  4. Jako další vrstvu dáme opět brambory a všechny ingredience ve stejném pořadí. Navrch dáme vrstvu brambor, posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s rozkvedlaným vajíčkem

  5. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dozlatova. Trvá to zhruba 15 – 25 minut

  6. Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!