Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce hrášek 1 ks vejce 2 lžíce máslo 500 g brambory 150 ml smetana 2 ks mrkev 200 g strouhaný sýr 1 ks Hamánek telecí se zeleninou
Postup Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti
Postup přípravy receptu
-
Brambory opereme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Až trochu vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky
V rendlíku rozpustíme trochu másla a orestujeme na něm nakrájenou mrkev. Potom podlijeme 2 lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a necháme podusit doměkka
Menší zapékací misku vymažeme máslem. Jako spodní vrstvu dáme plátky brambor a potřeme je Hamánkem s telecím masem a zeleninou. Na to dáme poloviční množství mrkve a hrášku a posypeme třetinou strouhaného sýru
Jako další vrstvu dáme opět brambory a všechny ingredience ve stejném pořadí. Navrch dáme vrstvu brambor, posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s rozkvedlaným vajíčkem
Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dozlatova. Trvá to zhruba 15 – 25 minut
Zapečené francouzské brambory s telecím masem a zeleninou pro děti podáváme jako chutný hlavní chod.