Telecí játra na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce strouhanka 1/2 svazku petrželka 2 lžičky solamyl brambory mléko 2 ks cibule 125 ml červené víno 2 lžíce olej na smažení 125 ml vývar z kostky 600 g telecí játra mletý černý pepř
Postup Telecí játra na víně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pažitku opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme nadrobno. Játra nakrájíme na tenké plátky. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme
Vejce rozkvedláme se špetkou soli. Játra obalíme ve vajíčku a potom ve strouhance. Rozpálíme olej a játra na něm opečeme asi 3 minuty z každé strany. Játra udržujeme teplá
Ve výpeku orestujeme cibuli a podlijeme ji čirým vývarem. Solamyl vmícháme do vína a přidáme k cibuli. Krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem
Brambory rozšťoucháme s mlékem na kaši, osolíme a vmícháme pažitku
Telecí játra s kaší rozdělíme na talíře a játra přelijeme teplou vínovou omáčkou s cibulí.