Dort s tvarohovým krémem a ořechy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
50 ml mléko
mléko
120 g cukr krupice
150 g cukr moučka
cukr moučka
50 ml griotka
1 lžička citronová kůra
100 g polohrubá mouka
150 g vlašské ořechy
3 kostky měkký tvaroh
máslo na vymazání
jádra vlašských ořechů
150 g oříšková čokoláda
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli umícháme pevný sníh. Do žloutkové pěny zamícháme mouku smíchanou s citronovou kůrou a pak i sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (22 - 24cm)

  2. Formu vložíme do předehřáté trouby (165 °C) a pečeme asi 45 minut na 180 °C. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a pak teprve odstraníme "obvod"

  3. Tvarohy rozšleháme s cukrem a likérem. Vmícháme nasekanou čokoládu i sekané vlašské ořechy. Pokud je krém příliš hustý, rozředíme jej mlékem

  4. Korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme 2/3 krému a přiklopíme vrchní díl. Vrátíme obvodový plášť a dort uložíme do chladna asi na hodinku zatuhnout a rozležet

  5. Dort vyjmeme z formy a boky i povrch dortu potřeme zbylým tvarohovým krémem. Smícháním cukru moučky a mléka si připravíme mléčnou polevu a dort přelijeme. Povrch dortu ozdobíme celými jádry vlašských ořechů a uložíme ještě nejméně na hodinu do chladna

  6. Dort s tvarohovým krémem a ořechy můžeme použít klidně i na narozeninovou oslavu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!