Mléčná bramborová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 500 g brambory 2 ks žloutek mletý kmín 1 hrst čerstvá petrželka toastový chléb 300 ml plnotučné mléko 100 g tučný strouhaný sýr
Postup Mléčná bramborová polévka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Změklé máslo osolíme a utřeme se žloutky do pěny. Nať petrželky jemně usekáme. Toastový chléb opečeme a nakrájíme na kostičky
Do jiného hrnce vložíme utřené máslo se žloutky a vmícháme uvařené nastrouhané nebo prolisované brambory. Přidáme sýr a vše zalijeme horkým bramborovým vývarem a teplým mlékem. Polévku přivedeme k varu, ochutíme usekanou petrželkou a ihned podáváme
Jemnou bramborovou polévku podáváme s opečenými toasty nebo chlebem.