Chlupaté knedlíky se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks vejce ocet 1 ks cibule kmín hrubá mouka 1 balíček kyselé zelí 3 plátky uzená vepřová krkovice 6 ks větší brambory
Postup Chlupaté knedlíky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky
Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru)
Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí
K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce
Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme.