Dort s pařížskou šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

45 g cukr
cukr
5 lžic olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
50 g kakao
30 g kakao
150 g cukr krystal
120 g hladká mouka
250 g smetana ke šlehání
500 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Pařížskou šlehačku si musíme svařit den předem ze smetany ke šlehání, cukru a kakaa

  2. Na přípravu korpusu si do velké mísy dámě bílky a do skleničky žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Po částech přisypáváme cukr a stále šleháme. Postupně přimícháme žloutky a olej. Přidáme hladkou mouku, kakao a kypřící prášek - opatrně zamícháme vařečkou!

  3. Korpus pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 150 °C

  4. Pařížskou šlehačku druhý den vyšleháme a podle potřeby přidáme cukr. Upečený a vychladlý dort rozpůlíme a naneseme velkou vrstvu pařížské šlehačky. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme dort a můžeme nechat i na zdobení. Na zdobení použijeme šlehačku, kterou vyšleháme spolu s cukrem

  5. Dort s pařížskou šlehačkou servírujeme k různým slavnostním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!