Dort s pařížskou šlehačkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 45 g cukr cukr 5 lžic olej 1 špetka sůl 5 ks vejce 50 g kakao 30 g kakao 150 g cukr krystal 120 g hladká mouka 250 g smetana ke šlehání 500 ml smetana ke šlehání
Postup Dort s pařížskou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Pařížskou šlehačku si musíme svařit den předem ze smetany ke šlehání, cukru a kakaa
Na přípravu korpusu si do velké mísy dámě bílky a do skleničky žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Po částech přisypáváme cukr a stále šleháme. Postupně přimícháme žloutky a olej. Přidáme hladkou mouku, kakao a kypřící prášek - opatrně zamícháme vařečkou!
Korpus pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 150 °C
Pařížskou šlehačku druhý den vyšleháme a podle potřeby přidáme cukr. Upečený a vychladlý dort rozpůlíme a naneseme velkou vrstvu pařížské šlehačky. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme dort a můžeme nechat i na zdobení. Na zdobení použijeme šlehačku, kterou vyšleháme spolu s cukrem
Dort s pařížskou šlehačkou servírujeme k různým slavnostním příležitostem.